Odbrojavanje do Skupštine KS: Damir Nikšić optužio SDA za vođenje biološkog rata

Radiosarajevo.ba
Odbrojavanje do Skupštine KS: Damir Nikšić optužio SDA za vođenje biološkog rata
Facebook / Damir Nikšić

Odbrojavanje do Skupštine KS: Damir Nikšić optužio SDA za vođenje biološkog rata

Traje odbrojavanje do sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zakazane za srijedu, na kojoj se očekuje izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj Vladi Kantona Sarajevo.

Izvjesno je da nova skupštinska većina - koju čine SDA, SBB, DF i BOSS - ima 18 potrebnih ruku za "nepovjerenje vladi", no jedina dilema je hoće li se svi pojaviti na sjednici Skupštine.

Naime, Bibija Kerla, zastupnica Demokratske fronte (DF), već nekoliko dana nalazi se u bolnici. Ovim povodom ponovo se oglasio nezavisni zastupnik Damir Nikšić koji je napisao na Facebooku:

"Ako generalna direktorica pobjedničke stranke večeras ili sutra isporuči uvaženu zastupnicu Kerlu pravo sa infektivnog u skupštinske klupe - smatraću to ne samo psihološkim, već biološkim ratom.

Insistiraću na tome da uvažena zastupnica sutra sjedi u prvim klupama, zajedno sa Klubom SDA, po mogućnosti između Devića i Čampare. Ako imaju povjerenje u svoju direktoricu po pitanju zaraznosti uvažene zastupnice - neka to i pokažu.

Šalim se. Ja predlažem da se sjednica odgodi i da ne maltretiraju jadnu ženu.

Ako se Kerla pojavi u Skupštini, a znamo da trenutno leži na infektivnom gdje su posjete zabranjene zbog zaraze, ja ću pozvati zastupnike da napuste salu, a potom i sâm napustiti sjednicu.

Nemojte praviti cirkus i igrati se sa zdravljem i životima zastupnika i zastupnica. Ne samo onih koji su potpisali da im to možete činiti, već i nas ostalih koji vam ne dugujemo živote. Ni mi ni naši najbliži.

Kolegica Kerla može slobodno ostati na infektivnom - ja ću biti 18. ruka i izglasati nepovjerenje Vladi da pokažem da mi nije stalo do vlasti i fotelja, već da mi je stalo da vidim kako će se izdajnici i pametnjakovići snaći u onom što ih čeka", poručio je Damir Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije