Odblokirana gradska deponija: Hoće li biti ispunjeni zahtjevi građana?

S. H.
Odblokirana gradska deponija: Hoće li biti ispunjeni zahtjevi građana?
Nakon što su jučer rano ujutro stanovnici sarajevskih naselja koja se nalaze u blizini deponije Smiljevići blokirali ovo gradsko odlagalište smeća, blokada je nastavljena i tokom noći.

Kamioni s otpadom ni danas nisu mogli ući na gradsku deponiju.

Ipak, gradska deponija Smiljevići je odblokirana nakon što je premijer Vlade Kantona Sarajevo Elmedin Konaković razgovarao s građanima, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Munir Gaković, predsjednik Mjesne zajednice Zabrđe, naselja koje se nalazi uz deponiju Smiljevići.

Gaković je za naš portal potvrdio da će Vlada KS-a udovoljiti nekim njihovim zahtjevima.

Kako je naveo Gaković, obećano je da će gradska deponija biti novom sanitarnom plohom, odnosno najlonom i zemljom kako bi otpad manje smrdio, te je naveo da su građani vidjeli da je nabavljena nova sanitarna ploha.

Navedeno je da su pri kraju radovi sanitarne plohe na koju će se odlagati otpad. 

Također, građanima je obećano da će se na gradsku deponiju postaviti prečistač, ali i da će se naredne godine izdvojiti sredstva kako bi Lepenički potok mogao biti stavljen u funkciju.

Gaković je za Radiosarajevo.ba potvrdio i da će građani u budućnosti moći vidjeti i sami da li se otpad na deponiji odlaže prema propisima.

Sastanak građana s Vladom Kantona Sarajevo održat će se ponovo za 15 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije