Džaferović na Kovačima: BiH je danas jača nego 1992.

Fena
Džaferović na Kovačima: BiH je danas jača nego 1992.
Foto: Fena / Odavanje počasti na Kovačima

Brojne delegacije svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, boračka udruženja, su povodom  6. aprila - Dana Grada Sarajeva, na Šehidskom mezarju Kovači jutros su položile cvijeće te učenjem Fatihe i minutom šutnje, odale počast prvom predsjedniku Predsjedništva Republike BiH Aliji Izetbegoviću i šehidima.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se na Kovačima prisjetio veličanstvene odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine od fašizma 1945. godine i odbrane od agresije 1992.godine.

Rekao je da unatoč namjerama onih koji su rušili i razarali, Sarajevo je sačuvalo identitet multietničkog, otvorenog grada za sve ljude dobrih namjera.

Iako su i danas retrogradne snage u i oko Bosne i Hercegovine digle glavu i pokušavaju da ostvare one ciljeve koje ratnim sredstvima nisu uspjele, Džaferović je poručio, da te ciljeve nikada neće ostvariti, jer „mnogo veći igrači nisu uspjeli nauditi Bosni i Hercegovini“.

"Bosna i Hercegovina je danas mnogo jača i stabilnija nego što je to bila 1992. godine. Naša država, Bosna i Hercegovina, će ostati i ako Bog da opstati zauvijek - to je njena perspektiva. Retrogradne snage će konačno morati da se pomire s tom činjenicom i vrijeme je da nestanu sa političke scene i BiH i cijelog Balkana", poručio je Džaferović.

Povodom 6. aprila, rođendana Sarajeva,  u 12 sati bit će upriličen performans studenata Filozofskog fakulteta od Sebilja do Trga djece Sarajeva i kafa s gradonačelnikom na Baščaršijskom trgu.

U Vijećnici će večeras u 20 sati biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća Sarajeva, na kojoj će biti uručena najveća priznanja Grada Sarajeva - Šestoaprilska nagrada, a laureati nagrada su Franjo Topić, Fahrudin Smajlović  i Bogić Bogićević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije