Od ponedjeljka obustava saobraćaja u ulici Sutjeska, trajat će mjesec dana

Fena
Od ponedjeljka obustava saobraćaja u ulici Sutjeska, trajat će mjesec dana
Foto: Arhiv / Ulica Sutjeska
Ulica Sutjeska u centru Sarajeva bit će zatvorena za saobraćaj motornih vozila od ponedjeljka, 4. juna,  zbog sanacije saobraćajnice i pješačke staze. 

Zabrana saobraćanja motornih vozila će biti na snazi do 4. jula ove godine. Početna stanica za autobuse koji su dosad saobraćali iz Ulice Sutjeska će, tokom izvođenja radova, biti u Ulici Koševo, počev od raskrsnice sa Ulicom Gabelina.

Radovi će biti izvedeni na osnovu ugovora kojeg su ranije potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme Bosman Sunija Jahić. Vrijednost projekta iznosi gotovo 160.000 KM, a sredstva je osiguralaa Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu.

Glavni projekt za sanaciju Ulice Sutjeska, ukupne dužine 145 metara, koja je smještena između Alipašine i Ulice Koševo je uradilo Javno preduzeće Zenica.

Predviđeno je kompletno uklanjanje asfalta duž saobraćajnice širine šest metara, kao i trotoara i ivičnjaka. Odvodnja površinskih voda, koje su jedan od glavnih uzročnika oštećenja asfaltne strukture, bit će riješena priključenjem novih slivnika na postojeću kanalizaciju, te ugradnjom tri nova reviziona okna. Prije asfaltiranja će biti urađena nivelacija šahtova i šibera za vodu, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije