U općini Stari Grad nove prostorije MUP-a: Od sada lakše do dokumenata

Radiosarajevo.ba
U općini Stari Grad nove prostorije MUP-a: Od sada lakše do dokumenata
Općina Stari Grad / Otvaranje novih prostorija MUP-a
Presijecanjem crvene vrpce ministar za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, danas su zvanično otvorili nove prostorije za izdavanje ličnih dokumenata u ulici Zelenih beretki broj 4.

Građani Starog Grada sada na jednom mjestu mogu zatražiti sve usluge koje pruža MUP, a to su: prijava i odjava prebivališta, podnošenje zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata uz fotografiranje na licu mjesta.

"Ove prostorije imaju svu potrebnu opremu, a građanima će pružati raznovrsnu i adekvatnu uslugu. Naša intencija je, kao i Općine i ostalih organa uprave, što uspješnija, kvalitetnija i profesionalnija usluga našim građanima jer su građani ustvari naši poslodavci. Zahvaljujem se načelniku jer je Općina Stari Grad adaptirala i opremila nove prostorije i ustupila ih na korištenje MUP-u odnosno Sektoru za administraciju Stari Grad", kazao je ministar Mulabdić.

Hadžibajrić je istaknuo da je ovo nastavak uspješne saradnje Općine Stari Grad s MUP-om KS-a koja se u prethodnom periodu ostvarivala kroz brojne projekte.

Nihada Đulbegović, koordinatorica Sektora za administraciju Stari Grad, pojasnila je da će građani sada, za razliku od prethodnog perioda, u šalter-sali moći dobiti više različitih usluga, za što su prije morali ići na više lokacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije