Od 15. do 20. septembra funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja u KS-u

Radiosarajevo.ba
Od 15. do 20. septembra funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja u KS-u
Pixabay / Ilustracija
Kantonalno javno komunalno poduzeće Toplane Sarajevo u periodu od 15. do 20. septembra u terminu od 08 do 16 sati vršit će funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja.

Riječ je o tehničkoj provjeri cjelokupnog toplifikacionog sistema uoči nastupajuće sezonu grijanja za 2017./2018. godinu.

Funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja će se obavljati 15. septembra u Područnoj jedinici Centar i Novo Sarajevo I, 18. septembra u Područnoj jedinici Dobrinja, Ilidža, Ilijaš, Hadžići, 19. septembra u Područnoj jedinici Alipašino polje i 20. septembra u Područoj jedinici Novo Sarajevo II, kazao je Feni šef kabineta direktora KJKP Toplane Sarajevo Ženja Ljubuškić.

U slučaju eventualnih kvarova korisnici centralnog grijanja dužni su obavijestiti svog upravitelja ili dežurnu službu KJKP Toplane - Sarajevo na telefon 033/650-979.

Početak sezone grijanja je definiran Uredbom o općim uvjetima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije prema kojoj zvanična sezona grijanja počinje 15. oktobra, a može započeti i ranije u slučaju da dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura zraka bude jednaka ili ispod 12 stepeni celzija.

"KJKP Toplane - Sarajevo će od 20. septembra biti pogonski spremni za početak nove sezone grijanja za 2017./2018. godinu", kazao je Ljubuškić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije