Obustavlja se saobraćaj zbog utakmice na Koševu

Radiosarajevo.ba
Obustavlja se saobraćaj zbog utakmice na Koševu
Foto: Arhiv / Stadion Koševo

 Zbog bezbjednog održavanja fudbalske utakmice danas od 15 do 20:45 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Patriotske lige-obilaznica pored Olimpijskog stadiona (od ulice Patriotske lige do ulice Alipašina), navodi se u izvještaju Bosanskohercegovačko automo-moto saveza.

Pogledajte u kojim sarajevskim ulicama će doći do obustave ili izmjene režima saobraćaja:

- Zbog snimanja filma moguće su kraće obustave saobraćaja (3-5 minuta) u ulicama: Mula Mustafe Bašeskije, Sagrdžije, Baščaršija (08-22 sata), kao i u ulici Trampina (17-06 sati).
- Zbog izvođenja neophodnih radova od 07:30 do 16:30 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Trebevićka (od spoja sa putem R-442 do spoja sa primarnom saobraćajnicom ulice Trebevićka). Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac R-446a-Put Mladih Muslimana-Derviša Numića-Trebevićka-Hambina carina i obratno.
- Zbog izvođenja radova od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Derviša Numića, od raskrsnice sa ulicom Zagrebačka do raskrsnice sa ulicom Put Mladih Muslimana, dok je od 17 do 08 sati zabrana saobraćaja u jednoj traci (za kretanje iz pravca ulice Put Mladih Muslimana prema ulici Zagrebačka) i to od broja 11 Derviša Numića do spoja sa ulicom Put Mladih Muslimana. Za vrijeme obustave alternativni pravci su: Zagrebačka-Grbavička-Zvornička-kružni tok Hrasno-Put Mladih Muslimana i Zagrebačka-Ljubljanska-Put Mladih Muslimana.
- Zbog radova na sanaciji saobraćajnice obustavlja se saobraćaj od 08 do 16 sati u ulici Močila, od spoja sa ulicom Jarčedoli, u dužini od 250 metara. Za vrijeme obustave alternativni pravac je: Iza Gaja-Paje Malta-Mahmutovac-Kamenica i obratno.
- Zbog izvođenja radova u ulici Olovska (od raskrsnice sa ulicom Triglavska u dužini 510 metara) od 07:30 do 17 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Triglavska-Olovska i Novopazarska-Olovska.
- Zbog izvođenja radova u ulici Stari drum (od spoja sa ulicama Generala Izeta Nanića i Dr.Halid bega Hrasnice u pravcu naselja Kovači) od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj. Vozila pravnih i fizičkih lica sa sjedištem/prebivalištem u ulici Stari drum će se propuštati, a za vrijeme obustave alternativni pravci su Stari drum- Igmanskih bataljona.
-Zbog sanacionih radova, u vremenu od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avde Palića (od spoja sa ulicom Porodice Dizdarević do broja 132).
-Zbog sanacionih radova, u vremenu od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Numan Paše Ćuprilića (od spoja sa ulicom Ibre Ćeske do spoja sa ulicom Viteška).
- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.
- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Terezija, Bolnička, Bačići, Bulevar Meše Selimovića, Alipašina, Grličića Brdo, Ramića Banja, Alije Nametka, Skenderija, Kromolj, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita i Asima Ferhatovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije