Obilježena godišnjica pogibije komandanta Esada Bajramovića

Radiosarajevo.ba
Obilježena godišnjica pogibije komandanta Esada Bajramovića
Foto: Općina Centar / Odavane počasti heroju Esadu Bajramoviću Kapetanu

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca ''Unija veterana općine Centar'' i Sekcije 105. motorizovane brigade, u srijedu 7. novembra 2018. godine u haremu Alipašine džamije okupljanjem saboraca i članova porodice, te predstavnika Kantona Sarajevo i Općine Centar obilježena je 24. godišnjica pogibije Esada Bajramovića Kapetana, načelnika štaba 105. motorizovane brigade.

Kako se navodi u saopćenju Općine Centar, polaganjem cvijeća na mezar, učenjem Fatihe i minutom šutnje prisutni su odali dužnu počast Esadu Bajramoviću, borcu Armije RBiH koji je poginuo spašavajući ranjenog saborca na Nišićkoj visoravni u selu Šehovići 7. novembra 1994. godine.

U ime Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo cvijeće je položio ministar Muharem Fišo, dok je u ime Općine Centar cvijeće položio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim savjetnikom Osmom Babićem, dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Mustafom Mulićem, te Muamerom Đendušićem iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

U svom obraćanju prisutnima Mustafa Rustemagić, v.d. predsjednika Sekcije 105. motorizovane brigade, zahvalio se u ime boračkih udruženja i Bajramovićevih saboraca na današnjem dolasku u znak sjećanja na lik i djelo komandanta Esada i odavanju počasti ovom velikom heroju naše zemlje.

"Ovo nije mjesto za neke velike govore, jer sve ono što treba već znamo o našem Esadu, o njegovoj hrabrosti i požrtvovanosti i svemu onome što krasi jedno tako divno ljudsko biće kakav je bio komandant Esad", kazao je Rustemagić.

Kako je protokolom planirano, članovi porodice, prijatelji, saborci i predstavnici boračkih udruženja sa Centra će u nedjelju, 11. novembra posjetiti mjesto pogibije Ese Bajramovića na Nišićkoj visoravni, gdje će položiti cvijeće ispred spomen-ploče i odati dužnu počast ovom hrabrom borcu Armije RBiH, dodaje se u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije