Obilježena godišnjica bitaka za odbranu Sokolja

Radiosarajevo.ba
Obilježena godišnjica bitaka za odbranu Sokolja
Foto: Press služba KS / Sokolje: Obilježena godišnjica odbrane

U sarajevskom Naselju heroja Sokolje danas je obilježena godišnjica bitaka koje su vođene za odbranu ovog naselja od agresora, a cvijeće na Spomen obilježje na Sokolju položio je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko, saopćila je Press služba Kantona Sarajevo.

Pored ministra Juske, počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH odale su i brojne delegacije boračkih udruženja.

"Nikada nećemo zaboraviti herojsku borbu naših heroja sa Sokolja. Zahvaljući njima danas imamo mir, slobodu i nezavisnost", kazao je ministar Jusko u svom obraćanju prisutnima.

Cvijeće su položili i predstavnici Federalnog ministarstva za boračka pitanja, Udruženja Druge viteške motorizovane brigade, koordinacija boračkih udruženja, Saveza brigadnih udruženja, Savjeta MZ Naselje heroja Sokolje, te učenici Osnovne škole "Sokolje".

Predsjednik Udruženja "Druga viteška" Sado Šatrović podsjetio je da Udruženje svake godine obilježava sve bitke koje su se odvijale u naselju Sokolje.

Agresor je u nekoliko navrata pokušao zauzeti ovo naselje, ali su borci Druge viteške herojskom borbom uspjeli odbraniti ovaj strateški pravac za grad Sarajevo, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije