Obespravljeni radnici Turističke zajednice najavili proteste

Radiosarajevo.ba
Obespravljeni radnici Turističke zajednice najavili proteste
/ Turistička zajednica KS
Obespravljeni radnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo najavili su da će od sutra pa do ispunjenja zahtjeva, protestirati ispred zgrade Vlade KS.

Najavili su da će protestirati sve do ispunjenja zahtjeva, a osim zgrade Vlade KS, okupit će se i spred obje Turističke zajednice KS s ciljem rješavanja  radno-pravnog statusa. 

Protesti će se održati na dvije lokacije, odnosno od 10 do 12 sati ispred zgrade Kantona Sarajevo i od 12 do 14 sati ispred obje Turističke zajednice Kantona Sarajevo (Branilaca Sarajeva 21) s ciljem hitnog rješavanja radno-pravnog statusa radnika koji od 1. januara 2017. godine nisu ostvarili nikakva primanja (platu, naknadu za prijevoz, kao ni naknadu za topli obrok), čime je ugrožena egzistencija radnika i pravo na zdravstvenu zaštitu, navode u saopćenju obespravljeni radnici.

 Borba za bolji društveni položaj i egzistenciju počela je od kada je Vlada KS formirala novu Turističku zajednicu KS i imenovala novo rukovodstvo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije