Novo Sarajevo: Stipendije dobilo 46 djece bez oba roditelja

Radiosarajevo.ba
Novo Sarajevo: Stipendije dobilo 46 djece bez oba roditelja
Foto: Općina Novo Sarajevo / Općinski načelnik Nedžad Koldžo uručio je stipendije

U Memorijalnom centru „Novo Sarajevo“, 20. maja ove godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo uručio je stipendije za djecu bez oba roditelja sa područja Općine Novo Sarajevo koji se nalaze na redovnom školovanju, a na evidenciji su Centra za socijalni rad - Službe socijalne zaštite Novo Sarajevo i nadležnih općinskih službi.

Ove godine stipendije je dobilo 46 djece bez oba roditelja, za šta je Općina Novo Sarajevo u budžetu izdvojila sredstva u iznosu od 55.200 KM.

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo podsjetio je da je ove godine podijeljeno ukupno 555 stipendija za učenike osnovnih i srednjih škola, studente, te za djecu bez oba roditelja.

Istakao je i da Općina Novo Sarajevo nastavlja tradiciju i brigu o djeci bez oba roditelja koju prepoznaje kao posebnu kategoriju za koju je samo bitno da se redovno školuju i to najduže do 27 godine života.

Stipendije se dodjeljuju za period od 12 mjeseci za školsku 2018/2019. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije