Crveno obojeni: MUP KS-a će postaviti osam novih radara u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Crveno obojeni: MUP KS-a će postaviti osam novih radara u Sarajevu

Uprava Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a) u narednom periodu na različitim lokacijama na području Kantona Sarajevo postavit će osam novih stacioniranih radara.

Kako je za Radiosarajevo.ba kazala glasnogovornica MUP-a KS-a Suvada Kuldija, u skladu s planom nabavke, Uprava MUP-a KS-a iz budžeta je izdvojila sredstva za radare, a njihovo postavljanje je u završnoj fazi, jer je kako nam je kazala, sve prošlo tendersku proceduru.

"Stacionirani radari će biti postavljeni na osam lokacija u Kantonu Sarajevo i to: U ulici Zmaja od Bosne, na Socijalnom, kod GRAS-a, kod GRASA iz smjera Nedžarića, u ulicama Džemala Bijedića, Kurta Schorka iz oba smjera, Binježevo M-18 i dva radara na autoputu Podlugovi-Jošanica", kazala je Kuldija.

Prema njenim riječima, planirano je postavljanje radara i kod stadiona Grbavica i u ulici Skenderija.

"Postavljanje određenog broja radara je završeno, ali nije još sve finalizirano. U skladu s planom je izvršena nabavka, a radari će brzinu automobila mjeriti 24 sata. Sve će biti vrlo brzo završeno", pojasnila je glasnogovornica sarajevske policije.

 Navedeni stacionirani radari će snimati automobile na tačno definiranim lokacijama 24 sata dnevno pređu nedozvoljenu brzinu, kao i prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu. 

Snimat će i sve ostale saobraćajne prekršaje. Podsjećamo da je dozvoljena brzina u naselju 50 km/h.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije