Nova ulična rasvjeta u 11 mjesnih zajednica

Radiosarajevo.ba
Nova ulična rasvjeta u 11 mjesnih zajednica
Na prostoru općine Centar, okončana je izgradnja i sanacija javne rasvjete na 35 lokacija u 11 mjesnih zajednica u Centru.

U Mjesnoj zajednici „Ciglane-Gorica“ zamijenjeno je 12 dotrajalih rasvjetnih tijela u Ulici Husrefa Redžića. Na Merhemića trgu zamijenjena su 24 rasvjetna tijela. Na mjestima na kojima su ranije bile kugle, postavljena su nova LED rasvjetna tijela. U parku ispod Merhemića trga dograđena su tri stuba i postavljena dodatna rasvjetna tijela. Također su zamijenjena i rasvjetna tijela na potezu koji povezuje Merhemića trg  i Ulicu Husrefa Redžića. Na području ove mjesne zajednice postavljena je nova rasvjeta duž stepeništa koje povezuje ulice Avde Hume i Odobašinu, a u Odobašinoj ulici kod broja 51 postavljeno je dodatno rasvjetno tijelo.

Na području Mjesne zajednice „Marijin dvor-Crni vrh“, zamijenjena su dotrajala rasvjetna tijela duž Kranjčevićeve ulice, te postavljani stubovi ulične rasvjete u pomenutoj ulici između brojeva 2-34, 13-21 i 15-43. U pasažu u Ulici Dolina 11 postavljeno je novo rasvjetno tijelo.

U Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“ postavljena su rasvjetna tijela u Alipašinoj ulici između brojeva 33-39 i 59-65, u Hasana Kikića 8 i 14, Hadži-Idrizova 39 i Josipa Vancaša 26-28.

Mjesna zajednica „Bardakčije“ dobila je nove stubove javne rasvjete u ulicama Hadžilojina 15, Bardakčije 51, te novo rasvjetno tijelo u Ulici Zaima Šarca 14c.

Nova rasvjeta postavljena je i u Mjesnoj zajednici „Betanija-Šip“ i to u ulicama Gornji Kromolj i Zije Dizdarevića 98.

Na području Mjesne zajednice „Breka-Koševo II“ sanirana je javna rasvjeta u Ulici Patriotske lige - duž gradskog groblja Lav, a kod broja 40 postavljen je i novi stub za javnu rasvjetu.

Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“ također je dobila novu rasvjetu u Ulici 105. motorizovane brigade 16-16a, na spoju ulica 105. mtbr i Branka Galeba, te dodatna rasvjetna tijela na stepeništu koje povezuje ulice Alberta Fortisa i Kaukčijina, kao i zamjenu dotrajalih drvenih stubova u Ulici Braće Kadić.

Nova rasvjeta postavljena je i u Ulici Mehmeda Šakira Kurtćehajića u Mjesnoj zajednici „Mejtaš Bjelave“. Na području Mjesne zajednice „Pionirska dolina-Nahorevo“ postavljena je dodatna javna rasvjeta u naselju Radava i Uževice, te u Nahorevskoj ulici kod broja 14, dok je u MZ „Skenderija-Podtekija“ postavljen stub javne rasvjete kod stepeništa koje povezuje ulice Borak i Put mladih Muslimana, kao i u Ulici Skenderija kod broja 22. Na području Mjesne zajednice „Soukbunar“ javna rasvjeta je postavljena u ulicama Soukbunar, Urijan Dedina 39 i 83.

Podsjećamo da je Općina Centar je za ovu namjenu izdvojila iznos od gotovo 242.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije