Nezavisni odbor Skupštine KS: Odluka u predmetu Vahid Ćosić je pravilna i po zakonu

Radiosarajevo.ba
Nezavisni odbor Skupštine KS: Odluka u predmetu Vahid Ćosić je pravilna i po zakonu
AA / vahid Ćosić

Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo obavještava javnost da je Općinski sud u Sarajevu dana 19. 6. 2019 godine donio prvostepenu presudu u predmetu Vahid Ćosić protiv Kantona Sarajevo, odnosno Nezavisnog Odbora radi poništenja rješenja o utvrđivanju disciplinske odgovornosti, kojom je u cijelosti odbio tužbeni zahtjev tužitelja Vahida Ćosića kao neosnovan i istovremeno potvrdio da je Nezavisni Odbor donio pravilnu i na zakonu utemeljenu odluku, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Podsjećamo javnost da je Nezavisni Odbor Skupštine Kantona Sarajevo koncem 2016. godine po disciplinskoj prijavi Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo kao prvostepeni disciplinski organ proveo disciplinski postupak i utvrdio disciplinsku odgovornost bivšeg policijskog komesara Vahida Ćosića za davanje netačnih podataka koje su uticale na donošenje odluka nadležnih organa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije