Iz JU Dom zdravlja poručuju da antitetanusa ima dovoljno

J. Ć.
Iz JU Dom zdravlja poručuju da antitetanusa ima dovoljno
Radiosarajevo.ba / Dom zdravlja Vrazova
Vakcinacija djece protiv tetanusa je kod nas zakonom obavezna, a postalo je uobičajeno da se nakon svakog ujeda psa, mačke ili druge životinje odmah pristupa davanju antitetanus vakcina.

Nakon što su nam se obratili čitatelji s tvrdnjom kako u domovima zdravlja nema antitetanus vakcina, te da su je morali sami platiti kako bi djeca dobila potrebnu dozu, kontaktirali smo JU Dom zdravlja Sarajevo kako bismo saznali da li u Sarajevu vlada nestašica.

Zlatko Viteškić, rukovodilac Odjela za ljudske resurse JU Doma zdravlja, za portal Radiosarajevo.ba kazao je da ova informacija nije tačna i da djeca nisu ugrožena.

"JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo ima na svim lokalitetima dovoljno vakcina protiv tetanusa, te svi građani koji se obrate i imaju potrebu za istom budu uredno zbrinuti", navodi Viteškić, te dodaje kako vakcina antitetanus za djecu koja je prema programu obavezna, ima dovoljno.

"Što se tiče vakcinacije djece serumom tetanus, i ona se odvija redovnim putem bez zastoja", istaknuo je Viteškić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije