Neobična intervencija u Vogošći: Žena se porodila na parkingu Doma zdravlja

Radiosarajevo.ba
Neobična intervencija u Vogošći: Žena se porodila na parkingu Doma zdravlja
Foto: Arhiv / Ilustracija
Neobičan porođaj obavili su, u četvrtak navečer, ljekari Doma zdravlja u Vogošći, nakon što su jednu trudnicu uspjeli poroditi na parkingu ispred ove ustanove.

Naime, prema informacijama koje su za Radiosarajevo.ba potvrdili građani i nezvanični izvori, oko 20 sati ispred prostorija Doma zdravlja dogodio se ovaj neobičan događaj.

Suprug ove trudnice stigao je užurbano u Dom zdravlja i požalio se medicinarima kako mu se supruga ne osjeća dobro, zbog čega su željeli da ih upute u bolnicu. Ipak, bilo je prekasno za takvo nešto, te dok su medicinski radnici pokušali da trudnicu uvedu u kola Hitne pomoć krenuo je porođaj.

Sjajnom i brzom reakcijom doktora i medicinskih sestara Doma zdravlja, Hitne pomoć i odjela Ginekologije porod je vrlo brzo završen, a oboje - i majka, i novorođena beba su odličnog zdravstvenog stanja.

Saznali smo i da je ova sretna majka rodila dječaka, kao i da je doktorica Ginekologije DZ Vogošća presjekla pupčanu vrpcu na parkingu, nakon čega su oboje prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije