Neizvjesna smjena Vlade KS: Kerla u bolnici, Nikšić piše da je "kasno za bilo šta"

Radiosarajevo.ba
Neizvjesna smjena Vlade KS: Kerla u bolnici, Nikšić piše da je "kasno za bilo šta"
Foto: Radiosarajevo.ba / Bibija Kerla i Damir Nikšić

Bibija Kerla, zastupnica Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo, već nekoliko dana nalazi se u bolnici pa je neizvjesan njen dolazak na narednu sjednicu Skupštine.

Podsjećamo, zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo u srijedu će glasati o (ne)povjerenju aktuelnoj Vladi Kantona Sarajevo, a čini se da je upravo Bibija Kerla presudni 18. glas nove skupštinske većine (SDA, SBB, DF, BOSS) za smjenu Vlade.

Već neko vrijeme u javnosti se špekulira da je 18 glasova SDA, SBB-a, DF-a i BOSS-a prilično krhka većina, kako za smjenu Vlade, tako i rad u naredne tri godine. Stoga se nagađalo da bi nova skupštinska većina mogla ostaviti u tehničkom mandatu Vladu Edina Forte.

Na aktuelne događaje reagirao je nezavisni zastupnik u Skupštini KS-a Damir Nikšić koji je poslao oštru poruku u vezi smjene Vlade, odnosno famoznog 18. glasa nove ili stare većine. Nikšić je napisao:

"Znači, jedan DF-ov zastupnik treba da se ponudi nama i tako izvede Komšićevu čarlamu u srijedu da šefu spasi obraz... Ne trebaju nam heroji na određeno vrijeme… Taj zastupnik je potpisao sporazum 20. januara umjesto Kerle i učestvovao direktno u ucjenama 18-torke, što znači da je svo ovo vrijeme bio aktivni saučesnik u orgijanju koje je trajalo mjesec dana, a to podrazumijeva i zlostavljanje uposlenih u službama, kao i obmanjivanje javnosti na parasjednicama. Nisam ga čuo da se iti jednom prethodno javno pobunio i pokazao mrvu kičme… Barem da je Kerlu zamolio da smiri strasti i da se prema uposlenima ne ponaša kao čuvarka ženskog zatvora na Banjici proteklih mjesec dana… Zašto bi mu iko vjerovao da sada ima kičmu i da ne radi po Komšićevom nalogu?... Kasno je sada za bilo šta… Komšić je dovoljno dugo bio trojanac (i u BH bloku i u Šestorci) da bi nam ponovo poslao jednog... Na te njegove ofucane strategije više niko pri zdravoj pameti ne bi nasjeo. Ima da on i njegova dva drugara dobiju ono što su tražili i da konačno preuzmu vlast u Kantonu, a s njom i punu odgovornost za sve gadosti koje su u procesu počinili… Nema izvlačenja, Komšiću. Ne i ovog puta", napisao je Damir Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije