Nastavak rekonstrukcije Trga Prvog korpusa Armije BiH naredne sedmice

Radiosarajevo.ba
Nastavak rekonstrukcije Trga Prvog korpusa Armije BiH naredne sedmice
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je potpisao ugovor kojim Općina Centar finansira nastavak radova sanacije pješačkih staza na Trgu Prvog korpusa Armije RBiH, koji je smješten ispred zgrade Općine Centar i Kantona Sarajevo.

Za treću fazu pomenutih radova Općina Centar je iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 304.600 KM.

Prema potpisanom ugovoru izvođač ima obavezu da započne s radovima u roku od tri dana, odnosno naredne sedmice, a završetak radova je planiran do 15. juna 2018. godine.

Radovi na sanaciji parka kod zgrade Općine Centar su započeli sredinom prošle godine. Ovaj projekat Općina Centar realizuje u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika Federacije Bosne i Hercegovine.

Odluka o početku ovog projekta je donesena na osnovu činjenice da je posljednja rekonstrukcija ovog trga urađena davne 1972. godine i da se trg nalazi u izuzetno lošem građevinskom stanju.

Završetkom projekta u centru grada će biti uređena pješačka zona s kamenim gazištima i fontanama,  te uređenim zelenim površinama i led rasvjetom, čime će Trg Prvog korpusa Armije RBiH biti lijepo mjesto za okupljanje.

Za izvođenje radova će biti zadužena građevinska firma Sela, s kojom je prethodno potpisan okvirni sporazum o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza i stepeništa i ograda na području općine Centar.

Općina Centar je za realizaciju prve dvije faze uređenja Trga Prvog korpusa Armije RBiH izdvojila iznos od 122.300 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije