Nakon linearnog akceleratora: KCUS dobija i gama kameru vrijednu 500.000 eura

Radiosarajevo.ba
Nakon linearnog akceleratora: KCUS dobija i gama kameru vrijednu 500.000 eura
U skladu s postojećom strategijom zanavljanja medicinske opreme u Kliničkom centru univerziteta Sarajevo (KCUS), na Klinici za onkologiju u toku je montaža linearnog akceleratora.

Aparat će biti pušten u funkciju u narednih nekoliko dana.

"Agencija IAEA (International Atomic Energy Agency) iz Beča dostavila je danas obavijest o isporuci nove gama kamere vrijednosti pola miliona eura, za potrebe Klinike za nuklearnu medicinu KCUS. Gama kamera je donirana KCUS, kao centru koji je prepoznat po kvaliteti rada i uslova", navodi se u saoopćenju iz Službe za odnose s javnošću KCUS-a.

Dodaju da se zatečena stara gama kamera iz 2001. godine, zbog zastarjelosti i prekomjerne upotrebe, često kvarila. To je otežavalo pružanje kvalitetne zdravstvene usluge bolesnicima.

U saopćenju se ističe da će menadžment KCUS-a nastaviti program zanavljanja medicinske opreme, stručne edukacije uposlenika i obezbjeđivanja svih uvjeta za pružanje kvalitetne zdravstvene usluge bolesnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije