Najavljeni protesti ispred KCUS-a: Ovo je za Nadin i svu djecu

Radiosarajevo.ba
Najavljeni protesti ispred KCUS-a: Ovo je za Nadin i svu djecu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / UKCS

Ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u ponedjeljak, 2. decembra bit će održani protesti. Početak protesta je zakazan za 15 sati. Organizator je Udruženje Sarajevska raja, piše NAP.

Da će protesti biti održani, potvrdio je predsjednik Udruženja Nedim Ramić. Tvrdi da je protest najavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

"Okupit ćemo kako bismo iskazali protest zbog odbijanja liječenja djevojčice Nadin Smajlović, ali i sve druge djece. Pozivamo građane da nam se pridruže na mirnim protestima", rekao je Ramić za NAP.

Protesti su zakazani nakon dešavanja koja su uslijedila nakon napada oca Nadin - Denisa Smajlovića na šefa Pedijatrijske klinike KCUS-a Ede Hasanbegovića. Protestovali su i zaposlenici ove zdravstvene institucije zbog ovog napada.

Skandal na KCUS-u: Šefu Klinike za pedijatriju prijetio pištoljem

Roditelji djevojčice su je na vlastitu odgovornost izmjestili na liječenje u Tursku. IZ KCUS-a tvrde da pacijentkinji mogu pružiti terapije, ali da nemaju lijekove za čiju je nabavku odgovoran Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine.

Štrajk na KCUS-u: Dr. Hasanbegović objasnio kako mu je prislonjen revolver na vrat

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije