Na Klinici za radiologiju prvi put uradit će se dvije kompleksne procedure

Radiosarajevo.ba
Na Klinici za radiologiju prvi put uradit će se dvije kompleksne procedure
Od 4. od 7. decembra 2017. godine na Klinici za radiologiju KCUS bit će urađene kompleksne neurointerventne procedure.

Po prvi put će biti urađene dvije kompleksne procedure embolizacije karotido - kavernozna fistula i embolizacija aneurizme na distalnom dijelu krvnog suda, saopćeno je iz Press službe KCUS-a.

Uz tim ljekara iz KCUS-a ove kompleksne intervencije obaviti će i mr. sci. dr. Dimitrije Lovrič iz Klinike za neuroradiologiju Kliničkog centra Ljubljana.

On će zajedno sa našim ljekarima sa Kinike za radiologiju uraditi sedam pacijenata u pomenutom periodu, od kojih je jedan pacijent iz Unsko-sanskog kantona, a ostali iz Kantona Sarajevo.

“Već smo uradili dvije embolizacije aneurizmatskih formacija intrakranijalnih arterijskih krvnih sudova kod dvije pacijentice i jednu embolizaciju tumora. U narednim danima radit ćemo embolizacije arteriovenskih malformacija i jednu dijagnostičku angiografiju kod djeteta mlađeg od četiri godine”, rekao je neuroradiolog mr. sci. dr. Denis Bulja, koji je vođa domaćeg tima za neurointerventne procedure.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije