Lov na velike ribe: Na jezeru Starača održana prva "Štukijada"

Fena
Lov na velike ribe: Na jezeru Starača održana prva "Štukijada"
Na današnjem prvom takmičenju u lovu štuke na jezeru Starača u Ilijašu učestvovala su 34 ribolovca, a ulovljene su četiri štuke, dok se nekoliko njih otkačilo sa udica.

Predsjednik Udruženja "Bistro!" iz Sarajeva Adnan Osmanagić kazao je Feni da je ovo prva "Štukijada" koja se održava u Kantonu Sarajevo i široj regiji.

Na dosadašnjim Spin takmičenjima maksimalni broj takmičara je bio 25, a ove godine, zahvaljujući finansijskoj podršci UNDP-a, USAID-a i Federalnog ministarstva okoliša i turizma i produženjem korisnog dijela obale, omogućeno je da na takmičenju nastupe 34 takmičara.

Domaćini su osigurali sendviče i piće za takmičare te diplome, medalje i pehare za prvoplasirane i najveću ulovljenu ribu.

"Pecalo se u dva kruga, odnosno dva puta po dva sata", istaknuo je Osmanagić, koji je još napomenuo da je zamisao bila prvenstveno druženje.

Osmanagić je dodao da su takmičari iz cijele Bosne i Hercegovine, a jezero je postalo poželjna ribolovna destinacija za ribolovce iz šire regije, jer se na tom mjestu pokazalo da se od deponije smeća može napraviti poželjna ribolovna destinacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije