Na Hastahani će se iduće godine moći igrati mali nogomet i odbojka na pijesku

S. H.
Na Hastahani će se iduće godine moći igrati mali nogomet i odbojka na pijesku
U parku Hastahana do kraja novembra bit će postavljene nove rekreativne površine.

Novo dječije igralište i travnjak, te tereni za odbojku na pijesku i mali nogomet samo su neki od sadržaja koji će biti postavljeni u velikom sarajevskom parku na Marijin Dvoru.

U okviru saradnje sa Općinom Centar koja je za potrebe ovih radova izdvojila 45.000 KM, pripadnici KJKP Rad započeli su pripreme terena za izgradnju dječijeg igrališta s pet sprava i gumenom podlogom, rekla je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica KJKP Rad Aldijana Hamza.

Također, travnjak u parku će biti rekonstruiran, ali tek na proljeće kada to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

"Bit će postavljena i igrališta za odbojku na pijesku i mali nogomet s mobilnim golovima koji će se sklanjati tokom zime", navela nam je Hamza, te je dodala da će na postojećoj betonskoj podlozi biti uređeno košarkaško igralište s novim koševima.

S obzirom da će tokom zime na Hastahani biti održan Holiday Market, predviđeno je da radovi na rekonstrukciji rekreativnih površina budu završeni prije otvaranja, odnosno do kraja novembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije