Na Ekonomskom fakultetu održano prvo pretkvalifikacijsko IT takmičenje

Radiosarajevo.ba
 Na Ekonomskom fakultetu održano prvo pretkvalifikacijsko IT takmičenje
Ekonomski fakultet / IT takmičenje

Danas je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održano prvo pretkvalifikacijsko IT takmičenje iz Microsoftovih alata: Word®, Excel® i PowerPoint® kao dio Svjetskog Microsoft Office Specialist takmičenja.

„Ideja samog takmičenja nastala je kao odgovor na konstante potrebe unapređenja IT znanja i vještina naših studenata, a kao inicijativa Katedre za menadžment i informacione tehnologije. Tokom prethodnih godina imali smo priliku vidjeti kako u našoj zemlji postoji jako puno mladih talentovanih pojedinaca, te da malim poticajem i motivacijom možemo napraviti puno toga, a rezultati ovog projekta su naš skromni doprinos“, izjavila je doc. dr Amra Kapo, organizator takmičenja.

Na ovogodišnjem takmičenju je učestvovalo 125 mladih učenika i studenata iz više od 40 priznatih školskih i visokoškolskih institucija u našoj zemlji. Po završetku, najbolje rezultate ostvarili su:

Microsoft Word
1. mjesto, Antonio Matić, Franjevačka klasična gimnazija Visoko
2. mjesto, Lamija Lešo, Srednja ekonomska škola Sarajevo
3. mjesto, Nedžla Bešlija, Srednja ekonomska škola Sarajevo

Microsoft PowerPoint
1. mjesto, Sara Bukvić, Gimnazija Obala
2. mjesto, Amra Muratović, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu
3. mjesto, Aldin Kajmović, Srednja Elektrotehnička škola Sarajevo

Microsoft Excel
1. mjesto, Nedim Kujraković, Druga gimnazija Sarajevo
2. mjesto, Amila Mujkić, Internacionalna Srednja Škola Sarajevo
3. mjesto, Anes Torlaković, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Ostala predselekcijska takmičenja će biti održana prema sljedećim terminima: Tuzla (17. april), Mostar (08. maj) i Banja Luka (22. maj). Finalno takmičenje je planirano za nedjelju, 3. juna 2018. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Ekonomski fakultet se zahvaljuje njihovim partnerima na ukazanom povjerenju i pruženoj podršci: Microsoft BiH, Porsche Bosna i Hercegovina, Asseco, Spark i Vispak. Medijski pokrovitelji događaja su: Antena Sarajevo, portal Radio Sarajevo i Business Magazine. Takmičenje se izvodi uz pomoć partnerskih institucija: Ekonomskog fakulteta Banja Luka, Fakulteta informacionih tehnologija Mostar i Ekonomskog Fakultet u Tuzli.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije