MUP KS-a jača redove: Konkurs za 120 policajaca, planiraju zaposliti još 150

S. H.
MUP KS-a jača redove: Konkurs za 120 policajaca, planiraju zaposliti još 150
FOTO: Radiosarajevo.ba / MUPKS
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo je konkurs za prijem 120 novih policajaca.

Po prvi put u konkursu su definirani zahtjevi koji se očekuju od kandidata, rekao je za Radiosarajevo.ba komesar MUP-a KS-a Mevludin Halilović.

Kako je naveo Halilović,  sa nadležnim institucijama definirano je u kakvom zdravstvenom stanju trebaju biti kandidati, kakvu fizičku spremu da imaju itd.

Na stranici MUP-a KS-a kandidati će moći pronaći sve uslove koje trebaju ispunjavati kako bi mogli konkurisati na mjesto policajca.

Halilović nam je rekao kako u budućnosti planiraju kontinuirano voditi brigu o kadrovima MUP-a, stoga su prema Ministarstvu finansija Vlade KS-a već uputili zahtjev da prilikom izrade budžeta odobre zapošljavanje još 150 policajaca u MUP-u KS-a za koje bi konkurs nakon odobrenja trebao biti raspisan naredne godine.

"Očekujemo da će nam vlada to odobriti i podržati naše namjere da vodimo brigu o kadrovima", rekao nam je Halilović.

Potrebe za novim kadrovima u MUP-u KS-a svakako da ima, naročito kada se uzme u obzir da će novi policijski službenici prihvatiti se prave dužnosti policajca dvije godine nakon prijema.

Na Policijskoj akademiji provest će 8 mjeseci, a na probnom radu u MUP-u godinu dana, pojasnio je Halilović.

MUP KS-a završio je nedavno još jedan kapitalni projekat. Prvi put nakon 2009. godine obnovili su svoj vozni park, tako da je sarajevska policija bogatija za 90 novih vozila - 80 automobila Golf 7 i 10 automobila Škoda Octavia.

Prethodno su u MUP-u prodao je 105 vozila iz svog voznog parka na licitaciji za 167.000 KM, a početna cijena tih vozila bila je 70.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije