Mulabdić: Nijedno dijete za Novu godinu ne bi trebalo biti bez paketića

Fena
Mulabdić: Nijedno dijete za Novu godinu ne bi trebalo biti bez paketića
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić i policijski komesar KS Mevludin Halilović danas su posjetili Dječiji dom "Bjelave" i štićenicima uručili novogodišnje paketiće.

Ministarstvo je ove godine uštedilo na troškovima upotrebe mobilnih telefona u službene svrhe, te na troškovima reprezentacije, a za taj novac kupili su paketiće za 53 mališana.

Poželivši im sretnu Novu godinu, ministar je kazao da su djeca budućnost ove zemlje, te da građani, kako ne bi svoju, ne smiju ni ovu djecu zaboraviti ni za jedan praznik, saopćeno je iz Kabineta ministra MUPKS-a.

"Danas smo ovoj djeci željeli pružiti ono što pružamo i svojoj djeci. Nijedno dijete ne bi trebalo za Novu godinu biti bez paketića, te smo od ušteđenog novca odlučili obradovati djecu bez roditeljskog staranja. Nadam se da će uštede, a koji novac će se usmjeriti u slične akcije, od ove godine postati tradicija u MUPKS-u  i Upravi policije bez obzira na to ko će biti ministar ili komesar", rekao je Mulabdić.

Ministar i komesar danas su sa Saudinom Đurđevićem, direktorom Dječijeg doma "Bjelave", dogovorili i da će početkom naredne godine organizirati prijevoz djece iz Doma, kako bi ih posjetili u MUPKS-u.

"Tom prilikom ćemo djecu počastiti sokovima i drugim slatkišima, te uz ugodno druženje prezentirati im materijalno-tehnička sredstva MUPKS-a. Nadamo se da ćemo ovim činom djeci na pravi način približiti zanimanje policajca, te probuditi kod njih želju da kada odrastu njihov profesionalni život vodi ka MUP-u KS", istakao je Mulabdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije