Sarajevo / Mrlje i čudan miris Koševskog potoka: Ajnadžić naredio hitnu istragu

01. 08. 2019. u 12:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Nakon što su predstavnici inspektorata i nadležne općinske službe Općine Centar Sarajevo primijetili u Koševskom potoku, u neposrednoj blizini zgrade Općine Centar, mrlju i mirise koji asociraju na gorivo, po nalogu općinskog načelnika Nedžada Ajnadžića pokrenute su aktivnosti na utvrđivanju uzroka ove pojave, navodi se u saopćenju Općine Centar Sarajevo.

Predstavnici općinske inspekcije i Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice zajedno su pregledali cijeli tok Koševskog potoka, na dijelovima na kojima je to moguće, kako bi pokušali utvrditi da li je došlo do izlijevanja goriva u korito.

S obzirom da inspektorat Općine Centar nema nadležnosti nad ovom oblasti obaviještene su kantonalna i federalna uprava za inspekcijske poslove da poduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti.

S obzirom da se još ne zna uzrok mrlje i mirisa koji asociraju na gorivo, a zbog potencijalne opasnosti, načelnik Ajnadžić zahtijeva od nadležnih da što prije utvrde sve okolnosti i otklone eventualne opasnosti po stanovnike i okolinu.

Također, tražimo da se u ovaj slučaj uključe i nevladine organizacije koje se bave pitanjem zaštite okoline.

KOMENTARI (1)