Mostar u top 10 neotkrivenih destinacija: Iz pepela rata ponovo se uzdigao do slave

Radiosarajevo.ba
Mostar u top 10 neotkrivenih destinacija: Iz pepela rata ponovo se uzdigao do slave
FOTO: Radiosarajevo.ba / Predivni Mostar prepun turista

Europa je apsolutno i zauvijek u stilu. Šta učiniti kada nije dobra ideja putovati u Rim, Pariz ili London? Jedini mogući nedostatak posjeta tim velikim europskim metropolama jest da bi to radili sa svima ostalima.

U Europi se ima mnogo toga za vidjeti, a mnoge destinacije u Europi su još uvijek dovoljno daleko od radara da bi mogle biti i daleko od svijeta, stoji na početku teksta o top deset neotkrivenih destinacija u Europi stranice Travel Awaits gdje je Mostar zauzeo šesto mjesto.

Travel Awaits navodi kako je Mostar bio jedno od najteže pogođenih odredišta na Balkanu za vrijeme posljednjeg rata.

''Iz pepela rata grad se ponovo uzdigao do slave. Danas je Mostar jedan od najzanimljivijih gradova u cijeloj Europi'', piše u tekstu te se napominje kako je Mostar udaljen samo dva sata od Sarajeva i Dubrovnika.

Od destinacija u Mostaru prvi je naveden Stari most kao najbolji primjer otomanske arhitekture.

''Stari most je žarište grada, oprana blijedim kamenom i prekrasnom rijekom Neretvom. Danas je to UNESCO-ov lokalitet svjetske baštine'', stoji u tekstu te se spominje i manji turistički most Kriva Ćuprija kao dobra alternativa.

Kao top destinacija na ovoj listi naveden je Lyon u Francuskoj, a osim Mostara ispod njega su se našli Nuremberg u Njemačkoj, Ghent u Belgiji, Ljubljana u Sloveniji, Tallinn u Estoniji, Girona u Španjolskoj, Bologna u Italiji, Funchal u Portugalu i Andros u Grčkoj, prenosi Bljesak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije