Tarik Dautović iz SDA: Allaha mi preimenovat ćemo Titovu u ulicu Alije Izetbegovića

Radiosarajevo.ba
Tarik Dautović iz SDA: Allaha mi preimenovat ćemo Titovu u ulicu Alije Izetbegovića

Mladi vijećnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Općinskom vijeću Općine Stari Grad Tarik Dautović u objavi na Facebooku je najavio promjenu imena sarajevske ulice Maršala Tita u ulicu Alije Izetbegovića.

U uvodnim riječima Dautović je kazao da ga "negativna energija i kritika u Sarajevu ne može više iznenaditi", te citirao i bivšeg reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića koji je jednom prilikom izjavio: "Kome, ba, da se mi prilagođavamo".

Izrazio je i "sreću što se jedna od škola u Sarajevu zove po Mustafi Busuladžiću".

Njegov post prenosimo u cijelosti bez intervencija: 

"Zaista je nevjerovatno koliko su ljudi ovdje negativni! Odavno sam se navikao na to da me nista ne može iznenaditi. Bude izuzetaka ponekad. Međutim, negativna energija, negativan pristup više me ne iznenađuju. Ali, nikad haman neću moći prestati da se čudim. Dobra vijest, pozitivna vijest, i umjesto da se tako i ponašamo, da budemo radosni, da čestitamo onima koji su doveli do ovoga, bez obzira ko oni bili, odmah idu rasprave o talovima. Napravi se novi trg pred pozorištem, ona analitičarka što #samokaze i #samopita veli: Da vidimo koliko ćemo čekati da ispadne prva pločica! Pa dokle više, majka mu stara? Ok, kudi i kritikuj kad ne valja. Ali pohvali i reci svaka čast kada je nešto kako treba, bez sumnjičenja.

I da! Nova zičara je zasluga Stranke demokratske akcije i premijera Elmedina Konakovića. I dobro je rek'o reis Cerić: "Kome ba da se mi prilagođavamo?" Hvala Gospodaru pa smo dobili školu koja nosi ime Mustafe Busuladžića! I bit će ih jos! Zvat ce se Omer Stupac, Halid Kajtaz, Mehmed efendija Handzić, Kasim efendija Dobrača!

I Allaha mi ćemo uraditi sve da preimenujemo Titovu ulicu! Neće glavna sarajevska ulica nositi ime tog zločinca, diktatora, vođe totalitarističko-komunističko-zločinačko-ateističkog sistema koji je zatirao svako sjeme muslimanskog, bošnjačkog intelekta. Zvat će se Alije Izetbegovića.

I nikome se nećemo pravdati i prilagođavati. Ovo govorim u ime nove generacije Bošnjaka!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije