Ministrica Bogunić obećala adekvatnu nagradu za mlade geografe

Radiosarajevo.ba
Ministrica Bogunić obećala adekvatnu nagradu za mlade geografe
Foto: Vlada KS / Zineta Bogunić razgovarala s mladim geografima

Sarajevske učenike Ilmu Cvrk, Ahmeta Čomora i Imrana Mujkanovića koji su sa svojim vršnjacima iz Kantona Sarajevo i drugih bosanskohercegovačkih gradova kao predstavnici naše zemlje protekle sedmice osvojili medalje i priznanja za prezentacije na Geografskoj olimpijadi Srednje, Južne i Jugoistočne Evrope, ugostila je danas ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Prijemu su prisustvovali i njihovi profesori geografije Nerminka Hadžić, Sead Srna i Elmedin Pirić.

Zlatnu medalju na ovom takmičenju osvojio je Filip Stjepanović, srebrnu Miloš Samardžić, a bronzane Ilma Cvrk, Ljeposava Plakalović, Ahmed Čomor i Miloš Pavlović.

Ekipno su osvojili 1. mjesto za prezentaciju portfolija na temu 'Prirodne katastrofe XXI stoljeća' u kojoj je učestvovao učenik Imran Mujkanović, a 3. mjesto za prezentaciju portfolija 'Prirodne katastrofe u Bosni i Hercegovini'.

Ministrica Bogunić najavila je da će sarajevski učenici biti adekvatno nagrađeni za postignute rezultate kao i naši uspješni matematičari, ali i svi ostali talentirani đaci u Kantonu Sarajevo.

Dodala je kako se raduje što će Bosna i Hercegovina i Grad Sarajevo biti domaćini Geografske olimpijade naredne godine te da će Ministarstvo i Vlada Kantona Sarajevo pružiti maksimalnu podršku njenoj organizaciji, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije