Migranti u Sarajevu iftare na otvorenom, volonteri trebaju pomoć

L. R.
Migranti u Sarajevu iftare na otvorenom, volonteri trebaju pomoć
Pomozi.ba / Migranti u Sarajevu iftare na otvorenom
Šatorska naselja u Sarajevu u kojima su boravila migranti više ne postoje, ali brojni migranti i dalje se nalaze u našem gradu, a volonterske organizacije svakodnevno se bore da im omoguće smještaj i hranu.

Među njima je i organizacija Pomozi.ba, koja je na svojoj Facebook stranici pozvala građane da se uključe u akciju doniranja iftara za migrante.

Portal Radiosarajevo.ba razgovarao je s Hajrudinom Solakom iz ove organizacije, koji nam je kazao kako njihovi volonteri organiziraju 700 iftara za migrante svakog dana i da ih dijele na ulici.

"Najviše iftara migrantima podijelimo na Željezničkoj stanici, jer tamo ih ima najviše", kazao nam je Solak te dodao kako se dijeli hrana i za nepostače, te se organizira i smještaj.

Svako može pomoći na više načina, naveo je naš sagovornik, uz isticanje da Pomozi.ba dijeli i iftare te prehrambene pakete za socijalno ugrožene porodice i pojedince iz Sarajeva, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Solak je još jednom naglasio kako su većina građana Sarajeva, posebno tokom ramazana, pokazali solidarnost, razumijevanje i pružili prijateljsku ruku migrantima.

Za više informacija posjetite njihovu Facebook stranicu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije