Mevludin Halilović izabran za novog komesara MUP-a KS-a

E. H.
Mevludin Halilović izabran za novog komesara MUP-a KS-a
Mevludin Halilović izabran je za novog policijskog komesara Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a), potvrdio je za Radiosarajevo.ba premijer KS-a Elmedin Konaković.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je ovu odluku na današnjoj sjednici.

Nakon što je Komisija za imenovanje policijskog komesara KS-a dostavila imena dvojice kandidata, koji su ušli u uži krug za izbor novog komesara, Mevludin Halilović je izabran kao najbolji kandidat.

Podsjećamo, Vlada KS-a je krajem novembra smijenila dotadašnjeg policijskog komesara Vahida Ćosića, na prijedlog ministra za unutrašnje poslove KS-a Vedrana Mulabdića. 

Halilović je načelnik Sektora uniformirane policije u MUP-u KS-a. Radio je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova BiH, Centru Službi sigurnosti kao inspektor općeg kriminaliteta i pomoćnik komandira PS, kao zamjenik komandira PS u PU Centar Sarajevo, kao načelnik PU Sarajevo, načelnik PU Stari Grad, načelnik PU Novo Sarajevo, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje te načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a KS-a.

Na funkciji ministra za unutrašnje poslove FBiH bio je od 2003. do 2006. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije