U sklopu Međunarodnog aerodroma Sarajevo bit će izgrađen novi VIP salon

K. Silajdžija
U sklopu Međunarodnog aerodroma Sarajevo bit će izgrađen novi VIP salon
Međunarodni aerodrom Sarajevo raspisao je tender za nabavku radova za izgradnju VIP salona, koji bi se trebao nalaziti na mjestu nekadašnje kotlovnice.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, koja je objavljena na portalu Javnih nabavki Bosne i Hercegovine, predviđeno je da rekonstrukcija objekta kotlovnice traje devet mjeseci, a vrijednost radova je 1,5 mil KM.

Međunarodni aerodrom Sarajevo ranije je raspisao je tender za izgradnju administrativno-poslovnog objekta u vrijednosti šest miliona KM bez PDV-a.

Kako su za Radiosarajevo.ba kazali iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo, VIP salon bit će površine 300 kvadrata, a na jednom mjestu trebao bi pružati VIP usluge usluge putnicima u dolasku i u odlasku.

vip-salon-aerodrom1.jpg - undefined

Idejno rješenje projekta    Foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo

VIP salon trebao bi imati KDZ kontrolni punkt, sa prostorom za carinsku kontrolu, check-in i pasošku kontrolu, Wellcome desk – prostor recepcije – na ulasku sa zemaljske i zračne strane (za putnike u odlasku i dolasku), VIP salon – sa diskretno odijeljenim grupama za sjedenje/relaksaciju, prostor za press konferencije / prostor za organizaciju poslovnih sastanaka sa više učesnika, apartman za relaksaciju koji se može koristiti i kao prostor za molitvu, izdvojeni radni dio sa mogućnošću održavanja manjih radnih sastanaka, sanitarni blok /muški, ženski, invalidi, ugostiteljske usluge manjeg obima / catering”, precizirali su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Pojašanjavju da će salon zauzimati centralni dio cijelog prostora.

vip-salon-aerodrom2.jpg - undefined

Budući izgled VIP salona            Foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo

Bit će opremljen garniturama za sjedenje, informacionim displejima, wireless signalom, te TV prijemnicima. Dvonamjenski prostor – apartman koristit će se i kao prostor za relaksaciju. Također, prostor za molitvu jedan je od sadržaja cijelog kompleksa”, dodaju iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Trenutno Međunarodni aerodrom Sarajevo posjeduje dva VIP salona u odlasku i dolasku.

Aerodrom Sarajevo - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Kako navode iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo, VIP salon u odlasku smješten je na prvom spratu Terminala B, njegova površina 51 kvadrat, ima kapacitet od 18 sjedećih mjesta.

“VIP salon u dolasku smješten je također u Terminalu B, iza granične linije. Površina salona je 47 kvadrata, kapacitet iznosi 10 sjedećih mjesta. Oba salona su u funkciji i koriste se za prihvat i otpremu VIP putnika i delegacija”, napominju naši sagovornici.

Dodaju da se sa povećanjem broja putnika i aviooperacija javila i potreba za proširenjem postojećih kapaciteta VIP salona koji će po svom izgledu ali i kvalitetu pružene usluge biti u rangu sa VIP salonima u zemljama regije i Europi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije