Vukasović: Vlada KS-a rasprodaje Kampus UNSA, studentima daje mrvice

Radiosarajevo.ba
Vukasović: Vlada KS-a rasprodaje Kampus UNSA, studentima daje mrvice
Foto: Naša stranka / Mario Vukasović

Povodom izjave predsjednika Upravnog odbora Studentskog centra Sarajevo Ifeta Mahmutovića, kako su osigurali dosta dobre uvjete studentskog smještaja i da mladi ne bi trebali odlazili s ovih prostora te da je to njihova obaveza i farz, reagirao je Mario Vukasović, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

"Moram reći da nije tako kako gospodin Mahmutović tvrdi. Priča o poboljšanju studentskog standarda i velikim gradilištima, u momentu kada Vlada KS-a odbija raspravljati i staviti na dnevni red Zakon o studentskom standardu, priča je koja treba zamagliti prodaju zgrade studentskih domova Vladi FBiH. Donošenje Zakona o studentskom standardu za studente bi značilo da više niko neće moći licitirati s pravima studenata i paušalno se odnositi prema njima", naveo je Vukasović.

Prema njegovim riječima, zakon bi tačno odredio koja su to prava studentske populacije u svim sferama studentskog života.

"Kada u Zakonu propišete da je Kampus UNSA mjesto od posebnog studentskog značaja, niko više neće moći legalno parčati Kampus. Isto tako, ako se propiše da je zakonsko pravo studenata da imaju posebnu kliniku za liječenje, niko neće moći doći i ukinuti studentsku polikliniku, a ovako se uprava Studentskog centra ponaša kao da je iz svog džepa nešto udijelila studentima samo zato što su im uveli internet, umjesto da tačno bude zakonski regulisano koja su to prava, a koje obaveze prema studentima", rekao je Vukasović, stoji u saopćenju Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije