Mandić: Informacija o skrnavljenju Spomen-parka Vraca je netačna

Radiosarajevo.ba
Mandić: Informacija o skrnavljenju Spomen-parka Vraca je netačna
PrtScr / Spomen park Vraca

Informaciju da je Spomen-parka Vraca  oskrnavljen od strane nepoznatih lica, danas je demantovao ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo Srđan Mandić.

Podsjetimo Vlada KS je danas na svojoj Facebook stranici objavila da je Spomen-park Vraca oštećen, a nakon provjere informacije koja se pokazala kao netačna obrisali su ovaj post.

Fašisti su među nama: Oskrnavljen Spomen-park Vraca

Naime, Vlada KS je na svojoj Facebook stranici objavila video iz Parka, gdje se vidi da su informacije o skrnavljenju netačne.

"Na bazi informacije iz Gradske uprave koju smo jutros dobili o skravljenju Spomen parka Vraca, došao sam na lice mjesta i uvjerio se da je ta informacija bila netačna. Na licu mjesta sam zatekao patrolu MUP-a KS i sa njima provjerio i utvrdili smo da je stanje kakvim smo ga ostavili 9. maja.

Ovo ne znači da je park završen, kako smo već rekli Vlada KS nastavlja sa aktivnostima na zaštiti i trajnom rješavanju ovog važnog historijskog spomenika kulture i buduće turističke atrakcije. Želim da se izivnim svima koje je ova informacija na bilo koji način uznemirila", kazao je Mandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije