Mališani na Sokolju dobili prvo igralište

Fena
Mališani na Sokolju dobili prvo igralište
U ulici Numan-paše Ćuprilića u novogradskom Naselju heroja Sokolje, danas je svečano otvoreno prvo igralište koje je Općina Novi Grad Sarajevo izgradila za najmlađe sugrađane.

Svečanim presijecanjem vrpce, igralište su otvorili predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo Edina Gabela i šef Službe za lokalnu samoupravu Ahmet Zećo zajedno sa učenicama škole „Sokolje“.

Stanovnici ovog područja do sada nisu imali niti jedno igralište za djecu, a otvaranjem ovog igrališta, mališanima ovog dijela Novog Grada od danas je na raspolaganju lijepo uređen prostor za igru.

Nalazi se u blizini Osnovne škole „Sokolje“ i izgrađeno je u dva nivoa, koja su povezana pješačkom stazom, ograđeno je, tako da su djeca sigurna, a u sklopu igrališta postavljene su i klupe za sjedenje, gdje roditelji mogu odmoriti dok se njihova djeca igraju, saopćeno je iz Pres službe Općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije