Uskoro postavljanje ledene plohe na Skenderiji, projekt vrijedan milion maraka

Fena
Uskoro postavljanje ledene plohe na Skenderiji, projekt vrijedan milion maraka
Manifestaciju "Ljeto na Skenderiji" koja počinje 13. jula najavio je danas na konferenciji za novinare direktor KSC-a Skenderija Amer Kapo.

Muzički, sportski, dječiji i drugi sadržaji odvijat će se na vanjskom platou kompleksa, u Dvorani Mirza Delibašić i Domu mladih.

Kapo je najavio i velike predstojeće investicije, a najveća, milionska, jeste postavljanje ledene plohe od 1.800 kvadratnih metara (60m x 30m) na Skenderiji.

Taj projekt je trenutno u fazi tenderske procedure i Kapo se nada da će Sarajevo što prije biti bogatije za taj sadržaj te najavljuje za građane povoljne uvjete korištenja.

1U8A7195.JPG - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba

Najavio je i pripreme za obilježavanje pedesetogodišnjice Centra Skenderija 29. novembra iduće godine te pozvao medije da se i oni pridruže pridavanjem odgovarajućeg značaja pedesetogodišnjici, medijskim pokroviteljstvom i sl.

Danas će biti otvoren konkurs za izradu loga Centra Skenderija, a 1. augusta će zvanično biti postavljena mobilna aplikacija Centar Skenderija - Dom mladih, gdje će korisnici imati detaljne informacije o dešavanjima, programima, sajmovima i drugim sadržajima Centra Skenderija.

1U8A7224.JPG - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba

Cilj aktivnosti je dati Skenderiji odgovarajući značaj, a Kapo je istakao da su u međuvremenu preuređeni veliki vanjski plato kompleksa i Dvorana Mirza Delibašić čiji pod je podešen tako da cijeli teren ispunjava FIBA uvjete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije