Lijepe vijesti iz Toplana: Računi za grijanje bit će smanjeni za 6 posto

H. A.
Lijepe vijesti iz Toplana: Računi za grijanje bit će smanjeni za 6 posto
Pixabay / Ilustracija
Iz Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća Toplane – Sarajevo imaju lijepe vijesti za kraj godine.

Naime, korisnicima I tarifne grupe (domaćinstva), koji imaju paušalni način obračuna, računi za isporučenu toplotnu energiju za decembar 2016. godine biti umanjeni za 6 posto.

"Na osnovu člana 35. Tarifnog sistema KJKP Toplane - Sarajevo d.o.o. Sarajevo, od 1. augusta 2016. godine smo primijenili novi način obračuna i fakturiranja za korisnike koji imaju paušalni način obračuna, po tarifnim stavovima odobrenim Odlukom Vlade Kantona Sarajevo, broj: 02-05-25151-11/16 od 15. augusta 2016. godine", kažu iz KJKP Toplane, te dodaju:

"Zbog datuma početka primjene novog obračuna, a u cilju usklađivanja ukupnih godišnjih troškova centralnog grijanja, bit će realizirano umanjenje na računima za decembar 2016. godine navedenoj kategoriji korisnika. Koristimo priliku da se svim korisnicima koji uredno izmiruju svoje obaveze za uslugu centralnog grijanja zahvalimo.

Ujedno pozivamo korisnike koji imaju duga da dođu u naše Centre za korisnike, s ciljem postizanja dogovora o načinu izmirenja duga."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije