Kosi lift na Ciglanama ponovo ne radi, istekla privremena dozvola za rad

Radiosarajevo.ba
Kosi lift na Ciglanama ponovo ne radi, istekla privremena dozvola za rad
Nakon što je 2. februara ove godine nakon dužeg vremena u funkciju pušten kosi lift u sarajevskom naselju Ciglane, od početka ove sedmice ponovo ne radi.

Građani naselja Ciglane, na području sarajevske općine Centar ističu kako ih je na početnoj stanici dočekala obavijest od Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) GRAS o tome da lift nije u funkciji. GRAS je inače zadužen za upravljanje kosim liftom na Ciglanama.

Direktor GRAS-a Haris Gušić za Radiosarajevo.ba je kazao kako je istekla licenca za rad lifta te da su sve ostale radnje sada na Ministarstvu za saobraćaj kantona Sarajevo.

"Istekla je licenca, odnosno privremena dozvola za rad. Ukoliko neko želi snositi troškove za rad kosog lifta, GRAS će mu izaći u susret kako bi građani imali adekvatno rješenje.Sada to nije naša obaveza i ne želimo sebi stvarati dodatne troškove i gomilati obaveze", kazao je Gušić.

Za ponovno produženje licence potrebno je izdvojiti nekoliko hiljada maraka, a mjesečni troškovi za održavanje veći su od 10.000 KM.

Liftom trenutno upravlja GRAS sve dok upravljanje ne bude prebačeno u nadležnost Općine Centar. Inače,  Općina Centar je fnansirala remont lifta, a planirana je gradnja i novog lifta. Građani sarajevskog naselja Ciglane odavno se nalaze su u teškoj poziciji te su bili ogorčeni činjenicom da lift nije u funkciji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije