Kosi lift na Ciglanama: 11. marta mjesec dana otkako nije u funkciji

Radiosarajevo.ba
Kosi lift na Ciglanama: 11. marta mjesec dana otkako nije u funkciji

„Kosi lift na Ciglanama je životno pitanje za sve stanovnike ovog sarajevskog naselja“, priča za Radiosarajevo.ba Izet Kuhinja, sekretar Mjesne zajednice „Ciglane – Gorica.“ 

Jedanaestog marta bit će mjesec dana otkako pomenuti lift nije u funkciji. Dvadesetšestog februara u prostorijama Općine Centar održan je sastanak na kojem su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, direktor KJKP GRAS Avdo Vatrić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Ciglane-Gorica“ Faruk Kurtović i sekretar pomenute MZ Izet Kuhinja.

Povod održanog sastanka bio je upravo ponovo stavljanje u funkciju kosog lifta na Ciglanama. Inicijator ovog sastanka, ali i sami pregovori oko ponovog stavljanja u funkciju lifta, bili su naravno ideja stanovnika Ciglana. 

„Ovo je prvi korak koji je prvenstveno u interesu građana sa područja općine Centar, a također je u interesu i Općine i GRAS-a da se kosi lift ponovo stavi u funkciju. Nadamo se da ćemo uz finansijsku pomoć Općine Centar u narednih deset dana uspjeti osposobiti lift kojeg će građani moći koristiti“, kazao je Vatrić na tada održanom sastanku, a danas je upravo tih deset dana.

Iz Općine Centar navode da nisu vlasnici lifa, niti da su nadležni za njegovo upravljanje i održavanje. Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević uputio je 31. decembra prošle godine dopis Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo i KJKP Gras kao preduzeću čiji je vlasnik Kanton Sarajevo. Predstavnici  MZ „Ciglane-Gorica“ istakli su da je sastanak bio jako koristan i da će problem kosog lifta pokušati riješiti u što kraćem vremenskom periodu. 

Kantonalno javno komunalno preduzeće ističe da su potrebna velika finansijska sredstva da bi se uradio generalni remont lifta, koji je preduvjet i za izdavanje upotrebne dozvole Zavoda za zaštitu na radu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije