Korak naprijed: Sarajevska deponija dobila vodnu dozvolu

Radiosarajevo.ba
Korak naprijed: Sarajevska deponija dobila vodnu dozvolu
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Reciklažno dvorište i deponija Smiljevići

KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo je dobilo Rješenje o vodnoj dozvoli od 19. decembra koju je izdala Agencija za vodno područje rijeke Save za aktivnosti ispuštanja tehnoloških otpadnih voda i za aktivnosti koje mogu privremeno ili trajno degradirati kvalitet voda, ili ometati poboljšanje njihovog postojećeg kvaliteta prilikom izvođenja radova na prostoru Regionalnog Centra za Upravljanje Otpadom „Smiljevići“ Sarajevo.

Deponija izgubila saglasnost za odlaganje životinjskog otpada: Oglasili se iz Rada

Sarajevska gradska deponija izgubila je 3. novembra ove godine saglasnost za devet kompanija koje su proizvođači animalnog otpada i koji se odlagao u tzv. "tijelo" deponije tj. u njene jame-grobnice. "Prije isteka saglasnosti o preuzimanju animalnog otpada, na sjedinici Vlade Kantona Sarajevo održanoj 31.

Rješenje o vodnoj dozvoli je doneseno na osnovu pregleda dokumentacije kojom raspolaže KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo i dostavljenog dinamičkog plana. Ova vodna dozvola je iskorak preduzeća KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo i bit će podloga za dobivanje ostalih saglasnosti i dozvola na prostoru deponije Smiljevići.

U sarajevsku deponiju uložili milione, a dobili zagađenu vodu

KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo je uložio velike napore da u saradnji sa nadležnim Ministartsvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Ministartsvom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, te Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo izradi plan aktivnosti na budućem zbrinjavanju procjednih voda koje je Agencija za vodno područje rijeke Save konačno i prihvatila izdajući Rješenje o vodnoj dozvoli, te je spreman da uz podršku Vlade Kantona Sarajevo realizuje sve aktivnosti navedene u rješenju za vodnu dozvolu što će dovesti do trajnog riješavanja procjednih voda sa deponije Smiljevići, naveli su iz KJKP "Rad".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije