Konaković na hitnoj sjednici: U ViK-u je portir trebao postati šef

Radiosarajevo.ba
Konaković na hitnoj sjednici: U ViK-u je portir trebao postati šef
Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo u vezi s problemima u vodosnabdijevanju u Sarajevu donijela je veliku raspravu, a posebno su zanimljive bile izjave pojedinih govornika na ovoj sjednici.

Najviše je o problemima KJKP Vodovod i kanalizacija govorio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, koji je odgovarao na pitanja zastupnika u Skupštini.

On je ovom prilikom ukazao na brojne nepravilnosti i korupciju u preduzeću, gdje je zabilježena krađa cijevi, manipulacija nad vodom i slučajevi krađe materijala. Također, dodao je i da su problemi isključivo ljudski i matematički, te da se mogu riješiti.

"Nakon izvjesnog vremena tim za internu kontrolu ViK-a dobio je nalog od menadžmenta da ubuduće moraju dobiti dozvolu i reći gdje idu na teren. Također smo uveli i situaciju u kojoj antikoruptivni tim prati vozila ViK-a gdje se kreću, a prati se cijela situacija kako bi se ne bi dogodilo da se umjesto bagera kupuju putnička vozila, iPhone-i", istaknuo je Konaković ovom prilikom.

Dodao je i kako u ViK mora doći novi menadžment, te da će za nekih 10-ak dana biti gotov proces smjene aktuelnog menadžmenta, jer je stari u prethodnom periodu imao veliki broj propusta.

"Zanimljiv je recimo slučaj tima za internu kontrolu koji je rasformiran. Jedan član ovog tima prebačen je na teške poslove, dok je drugi prebačen na poziciju portira. Kada sam ja dostavio Izvještaj o ViK-u Skupštini, menadžment je pozvao momka koji je postavljen na poziciji portira, jer on treba biti šef nekog odjela. On je rekao tada da ne može prihvatiti jer se emotivno vezao za portirsku poziciju", dodao je Konaković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije