Konaković se pohvalio radom vlasti KS: Uradili više nego svi kantoni zajedno

Radiosarajevo.ba
Konaković se pohvalio radom vlasti KS: Uradili više nego svi kantoni zajedno
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Dino Konaković

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednika Naroda i pravde Elmedin Konaković je preko svojeg Facebook profila komentarisao dosadašnji rad vlasti u Kantonu Sarajevo.

Izdvojio je ono što su Vlada i Skupština sarajevskog kantona do sada uspjeli uraditi.

"Ukidaju se liste čekanja za vrtiće. Plin i grijanje neće poskupiti bez obzira na bahatost Vlade Federacije i BH Gasa. Kupon vrijedi kod oba gradska prevoznika. Zapošljavaju se svi članovi porodica šehida i poginulih boraca. Komunalna preduzeća radove izvode noću. Svima dopstupni registri uposlenih u javnom sektoru. Dvostepena kontrola javnih nabavki. Političari prijavljuju imovinu i javno je objavljena. Utopljava se više zgrada u jednoj godini nego u cijelom prethodnom mandatu. Supervizori nadziru zapošljavanja.  Prva transverzala se gradi nakon 15 godina najava. Ide ponovo komercijala od Hrasnice do Drvenije. Finansira se preko 200 specijalizacija u zdravstvu. Tajkuni moraju plaćati vodu i ostale komunalne usluge. Krenuli smo u obračun sa kladionicama. Skupština imala 18 sjednica i usvojila mjera kao i svi ostali kantoni zajedno", naveo je Konaković.

Podsjetio je na to da je Vlada imenovana prije sedam mjeseci, te da su skoro svi ministri prvi put imenovani na funkcije. Zatim je ironično poručio:

"Najlošija Vlada u istoriji."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije