KS / Konaković: S merakom ću žrtvovati ne poziciju premijera, već i političku karijeru

13. 02. 2018. u 09:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Politička bura u Kantonu Sarajevo posljednjih dana ne jenjava, a sve na relaciji premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i njegova dojučerašnja matična politička opcija - Stranka demokratske akcije (SDA).

Konaković je jučer izjavio kako neće podnijeti ostavku na poziciju premijera KS-a iako to SDA od njega traži. On se nakon održane konferencije za medije i brojnih upita građana, danas ponovo oglasio, napisavši na svom Facebook profilu kako će s merakom žrtvovati ne samo poziciju premijera, već i političku karijeru.

"Na kraju ove priče najviše mi smeta što ljudi s kojima sam proveo godine u politici ovako misle o meni. Ne mislim na ove laži da sam mason. Ne mislim na sve ove izmišljotine plasirane kroz portale koji su do jučer dobijali naloge da o meni lijepo pišu, oni pišu kako im se kaže.  Mislim na ove njihove ponude koje sam imao, da budem nosilac lista, da kao relativno mlad političar iskoristim priliku, ostanem u stranci i budem jedan od njenih lidera. Da budem karijerista.

Još mi je gore što misle da će ovaj medijski pritisak promijeniti moj stav, misle da sam tome podložan. Analiziram svoje postupke i razmišljam šta sam to loše uradio pa oni mogu misliti da će ponudama i pritiscima promijeniti stav mojih prijatelja i mene?

Ova će priča izvući na čistac, ako Bog da, sve ove koji su uvezani u hobotnicu zbog koje stanje u društvu nije ni izbliza onako kako bi trebalo biti.  Izvući će tu nepravdu na čistac.  Vidjet ćete kako zastave vezu oni koji se lažno svađaju u javnosti, vezu zastave radi interesa koji su jači čak i od njihove mržnje koju jedni prema drugim osjećaju.  Taj nam je njihov interes neprijatelj.  S merakom ću žrtvovati ne samo poziciju premijera za ovaj proces, žrtvovat ću i političku karijeru, a i mnogo više od toga ako zatreba", napisao je premijer KS-a Elmedin Konaković.

On je jučer napomenuo da će, ako u bilo kakvom smislu on bude usporavao rad Vlade KS-a, sam podnijeti ostavku.

KOMENTARI (3)