Konaković: Podržali smo SFF s 200.000 KM, a prvi put i Turistička zajednica

Fena
Konaković: Podržali smo SFF s 200.000 KM, a prvi put i Turistička zajednica
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković izjavio je da je ovogodišnji Sarajevo Film Festival Vlada Kantona Sarajevo podržala s oko 200.000 KM.

"Pred nama je 23. izdanje Sarajevo Film Festivala, koji je kulturni, ekonomski i turistički potencijal potvrdio više puta. Zato mi je drago da je Vlada ove godine više nego ikada podržala u finansijskom i organizacijskom smislu SFF. Tome se  prvi put pridružila Turistička zajednica KS-a, koja je za rad festivala izdvojila 30.000 KM", kazao je Konaković.

Potvrdio je da će i narednih godina Vlada podržavati SFF, koji će se, prema njegovm riječima, još više razvijati.

Elmedin Konaković - undefined

Elmedin Konaković (Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba)

"Svake godine kada mislimo da ne može bolje, uposlenici SFF-a nam ponude dodatne i nove sadržaje. Ove godine dolazi istaknuti redatelj Oliver Stone, kojem će biti uručena nagrada Počasno srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj industriji", kaže Konaković, dodajući da će publika imati priliku pogledati nekoliko filmova Stonea.

A 14. augusta u kinu Meeting point zakazana je projekcija četvorodijelnog dokumentarca Olivera Stonea pod nazivom Intervju s Putinom. Višestrukom oskarovcu pružena je mogućnost da obavi više od deset intervjua s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i to postavljajući pitanja po vlastitom izboru. Na taj način dokumentarac pruža uvid u Putinov lični i profesionalni život.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Vlade i drugih stranih i domaćih institucija te predanom radu uposlenika SFF-a, ovaj festival već godinama okuplja filmske profesionalce iz svijeta, a posebno jugoistočne Europe dajući doprinos povećanju broja regionalnih filmskih koprodukcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije