Vodovod planirao povećati cijenu vode, Konaković poručio: Ne može

N. Ka.
Vodovod planirao povećati cijenu vode, Konaković poručio: Ne može
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

KJKP Vodovod i Kanalizacije objavio je na svojoj web stranici Informaciju o pripremljenim dokumentima vezanim za poslovanje ovog preduzeća. U  ovom dokumentu navode da je potrebno promijeniti postojeće cijene usluga ViK-a, jer Cjenovnik usluga datira iz juna 2010. godine.

Elmedin Konaković predsjedavajući Skupštine KS, kaže da dok se ne riješe problemi koji su nagomilani u ovom preduzeću nema povećanja cijena.

"Operacija ViK započela je smjenom stranačkog menadžmenta i dovođenjem ljudi koji sada vode preduzeće te postavljanjem potpuno drugačijih ciljeva pred njih. Prvi dio su oni odradili dobro, zakrpili su sve te silne rupe, preko hiljadu kvarova za dva mjeseca i to je bio najbitniji korak za stabilizaciju vodosnadbijevanja. Ogroman novac smo uložili u toj akciji, kako bismo pomogli da se stabilizira grad i riješe ključna pitanja", rekao je Konaković za Radiosarajevo.ba.

Zadaci ViK-a, osim popravki su i povećanje prihoda po osnovu uvođenja u sistem nelegalnih potrošaća i naplate starih drugova, kazao je Konaković.

"Mislim da su tu dosta loši i da se tu ništa nije posebno desilo i to smatram velikim propustom ovog menadžmenta. One informacije koje smo od njih dobili pokazuju da te aktivnosti nisu dobro uradili. I danas postoje bogati vlasnici hotela koji pune svoje bazene i plaćaju nam neke simbolične cifre za isporuku vode. Tako da mislim da ponovo traže rješenje na krivoj strani i mi kao osnivač preduzeća to nećemo dozovoliti", poručio je Konaković.

Narod i pravda će upravljati ovim preduzećem, dodao je Konaković i dodao da vrlo brzo planiraju imenovati Nadzorni odbor ovog preduzeća.

"Nadzorni odbor je u V.D. mandatu i smatram da ovom preduzeću nedostaju tri ozbiljna člana, koja će nam dati prave smjernice za dalje djelovanje. U ovom trenutku smatram ovo lošim potezom ovog menadžmenta i naravno mnogo prigovaram činjenici da još uvijek nisu razvili efikasan sistem borbe protiv nelegalne potrošnje, pogotovo ovih kažem još jednom bogatih koji zloupotrebljavaju naš vodovodnim sistem", zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije