KO SDP: Građani trebaju odlučiti šta žele na Marijin-Dvoru

Radiosarajevo.ba
KO SDP: Građani trebaju odlučiti šta žele na Marijin-Dvoru

Prijedlog izmjena Regulacionog plana za gradski centar Marijin-Dvor, lokalitet Kvadrant B, mora biti tema u koju će biti uključena i struka, ali i sami građani, saopćeno je danas iz Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo.

„Prema novom planu, jedina pozitivna stvar u cijelom projektu je šetnica uz rijeku Miljacku dok sve ostalo odgovara isključivo krupnom kapitalu, a ne građanima Sarajeva.Mi, u SDP Sarajevo, smatramo da izmjene plana trebaju biti prijedlog široke rasprave u koju će biti uključeni i stručnjaci, ali i kompletna zainteresirana javnost“, smatraju u ovoj stranci.

Naglasili su da, ukoliko ne bude usaglašenog stava, smatraju da ne treba bježati od mogućnosti da na referendumu upravo građani odluče kakav Marijin-dvor žele.

Također, SDP je podržao stav koji je jučer iznio njihov ministar u vladi KS, Damir Filipović u vezi sa planom proširenja Marijinog-Dvora.

„Pozivamo gradonačelnika Abdulaha Skaku da u ovom procesu gleda interese građana, a ne samo krupnog kapitala. Mi smo svjesni da Skaka ne odgovara građanima, jer ga oni nisu ni izabrali, već pojedincima koji su omogućili trgovinu rukama i njegov izbor za gradonačelnika, međutim, u ovom konkretnom slučaju gradonačelnik mora misliti i na interese građana“, navodi se u saopćenju KO SDP-a Sarajevo.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije