KO SDA o novom direktoru Vodovoda i kanalizacije: Poznat je po malverzacijama

Radiosarajevo.ba
KO SDA o novom direktoru Vodovoda i kanalizacije: Poznat je po malverzacijama
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Press SDA

Kantonalni odbor SDA oglasio se saopćenjem u kojem se bazirao na lik i djelo novog direktora Vodovoda i kanalizacije - Envera Hadžiahmetovića. 

"Povodom populističkih pokušaja novog direktora Vodovoda i kanalizacija (VIK) Envera Hadžiahmetovića da sebe predstavi kao moralnu vertikalu i nestranačku ličnost, želimo upoznati javnost na sumnjive i nezakonite poslove koje je vodio kao funkcioner u općini Breza", poručeno je iz SDA.

Iako novi direktor VIK-a na sva zvona zvoni o svojoj nestranačkoj orijentaciji, građani Breze jako dobro znaju da je riječ o vječitom stranačkom funkcioneru (SzBiH, SBB, NiP), koji je promijenio sve stranačke dresove kako bi došao do funkcija, istaknuto je u SDA.

"Ured za reviziju FBiH je svojevremeno potvrdio u svom nalazu da je Hadžiahmetović nezakonito imenovan na poziciju savjetnika općinskog načelnika u Breza za privredu, a ista stvar se desila i kada je, protivno propisima, doslovno u jednom danu sa savjetničke pozicije prešao na poziciju direktora JP Komunalnog Breza", istaknuto je.

"Kao 'ekonomski ekspert' Hadžiahmetović je u Brezu doveo 'investitore' iz hrvatske firme 'Prve gume', sa kojima je obećavao investicije od 20 miliona KM (postrojenja na biomasu) i 200 radnih mjesta, a na kraju se ispostavilo da je riječ o planiranoj obmani građana i Hadžiahmetovićevom pokušaju da zloupotrijebi resurse općine Breza", poručeno je iz SDA.

Njegov direktorski mandat u JP "Komunalno" bio je u znaku rekordnih zapošljavanja sebi bliskih kadrova, što je nazivao "jačanjem ljudskih resursa", a pri tome nije riješio ni jedno od osnovnih pitanja: problem odvoz smeća i ispostave grijanja, gubici vode, redukcije, istaknuto je u saopćenju SDA.

"Licemjerno je da se takav vječni stranački funkcioner, koji je dokazano kršio zakon, iznevjeravao datu riječ i provodio sumnjive poslove, sada pokušava predstaviti kao 'nezavisno i moralno lice', što je još jedan u nizu dokaza trulosti vladajuće šestorke u KS", istaknuto je u SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije