KJKP ViK će unaprijediti kanalizacionu mrežu u Velešićima

Radiosarajevo.ba
KJKP ViK će unaprijediti kanalizacionu mrežu u Velešićima
Foto: Općina Novo Sarajevo / Sastanak delegacije KJKP ViK i Općine Novo Sarajevo

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor KJKP "Vodovod i kanalizacija" Enver Hadžiahmetović sa saradnicima, 24. jula ove godine, održali su sastanak posvećen općinskim projektima koji se realizuju u saradnji sa ovim preduzećem, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Cilj sastanka koji je održan u prostorijama KJKP "Vodovod i kanalizacija" je da se unaprijedi stanje i odblokira čitav niz projekata koji su bili u zastoju u prethodnoj godini.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo zatražio je veći anganžman KJKP "Vodovod i kanalizacija" u realizaciji projekata kružni tok u naselju Pofalići na spoju ulica Hamdije Čemerlića-Put života, unaprjeđenje kanalizacionog sistema u Velešićima, te posebno rješavanje problema transportnog voda koji prolazi kroz Velešiće na kojem su stalni kvarovi uzrok pojave klizišta.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji projekta, te načinu saradnje na izgradnji separatne kanalizacije i vodovodne mreže u ulici Fra Matije Divkovića.

Navedeni projekti rješavaju se na zahtjev Općine Novo Sarajevo sredstvima od namjenskih sredstva - vodnih naknada, a implementira putem KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije