KJKP Rad: Kada se stavlja blokada na točkove, a kada koristi pauk

Fena
KJKP Rad: Kada se stavlja blokada na točkove, a kada koristi pauk
Pauk služba KJKP Rad d.o.o. Sarajevo, po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u tekućoj godini, zaključno s 31. oktobrom, izvršila je 43 uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa saobraćajnica.

"Cijena odvoženja nepropisno parkiranog automobila vozilima pauk službe je 100 KM, a na to se dodaje ležarina od 12 KM i doplatni nalog od MUP-a KS za nepropisno parkiranje koji se zakači na prednje vjetrobransko staklo", kazao je portparol KJKP Rad Mirza Ramić.

Dodao je da se "aktiviranje pauk službe i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila sa saobraćajnica vrši po nalogu MUP-a Kantona Sarajevo".

"Najveći broj parking mjesta s kojim raspolaže KJKP Rad, a za koje ima dozvole izdate od Ministarstva saobraćaja KS, se nalaze u općinama Stari Grad i Centar, a najveća koncentracija saobraćaja je upravo u te dvije općine, samim tim i najveći broj prekršaja", kazao je Ramić.

KJKP Rad je do 31. oktobra postavilo i 759 blokada na točkove.

"Blokiranje točkova se vrši zbog neplaćanja usluge parkiranja. Kada korisnik ne izvrši plaćanje usluge parkiranja, postavljaju se blokade na točkove, na vozačeva vrata se stavlja obavijest da je postavljena blokada i da je kretanje onemogućeno i doplatni nalog koji je zakačen na prednje vjetrobransko staklo", pojasnio je Ramić.

Napomenuo je da kada korisnik zatekne blokade na svom vozilu dužan je da izvrši uplatu doplatnog naloga u prvoj pošti ili banci, pozove broj telefona 033/665-548 kako bi obavijestio Rad da je izvršio uplatu.

Kada ekipa stigne na lokaciju, prikaže se validna uplatnica, tada se uklanjanja blokada s točka i korisnik može nastaviti s vožnjom, poručili su iz preduzeća Rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije